top of page

             Ryggvärk

"Så här kan du sätta stopp för Ryggsmärta och Stelhet, Utan att Behöva ta Smärtstillande, Utan att Riskera Operation eller Träffa Läkare"

icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
Om du har smärta i ländryggen, ömhet eller stelhet- är det väldigt frestande att bara låta det vara och tro att det går över av sig självt. Du kanske tänker att du sovit i en "konstig position", avfärdar det med att det är "stelhet och muskelspänningar" eller att det är "normalt för din ålder"

Där finns kanske ingen förklaring till varför det började- och det verkar inte som att det försvinner.

Om det här har hänt dig, så är du inte ensam- det här hör jag dagligen. Faktum är att smärta från ländryggen och ischiasproblematik är något av det vanligaste problemet jag stöter på i min klinik.

När det kommer till att leva med ryggbesvär vill alla gärna veta

"Varför händer detta mig?...
 
eller
 
Varför lider jag fortfarande av ryggsmärtor trots att jag stått ut med det i 6 månader(eller ännu mer)?

De flesta personer som får ont i ryggen tänker att det kommer att gå över av självt.

Att de en morgon ska vakna upp och på något "magiskt" vis ska smärtan vara borta och allt ska bli som tidigare...
Men 6 månader senare har de fortfarande ont i ryggen-ofta värre än vad det var tidigare.

Låter detta som dig?

Ett annat scenario som jag ofta stöter på är att personer med ont i ryggen träffar läkare som ger rådet att "ta de här värktabletterna och se hur det går".

Men detta är sällan det bästa rådet och efter 6 veckor träffar de läkaren på nytt eftersom det inte blivit bättre. Då sker ofta något i stil med att de får ännu starkare värktabletter och rådet att vila ännu MER. Detta är galenskap och förklarar varför så många människor i åldern 40+ lider av kroniska ryggsmärtor.

Har detta hänt dig?

Vad är orsaken till att smärtan och värken håller i sig längre än det borde? Det är lätt att bli förvirrad när du fått höra olika förklaringar från olika människor. Många personer tvekar inte att ge råd om vad du ska göra-dessvärre är inte alla råd till nytta för dina besvär.

Kanske tror du att dina ryggbesvär började efter att du lyft konstigt eller sovit i någon konstig position-i själva verket kan det vara åratal av felaktig hållning, avsaknad av träning eller dåliga vanor som ligger bakom och lyftet eller din sov-position är EFFEKTEN av det.

Om du inte vet vad du har att göra med kan ryggsmärtor vara väldigt förvirrande och många blir uppgivna och tänker att de får acceptera smärtorna som något de får "leva med" eller att "det är normalt"

Har du också det såhär?

 
 
Om du lever med ryggsmärta är här 7 anledningar till att det varar längre än vad det borde

 
 
1. Du trodde att det skulle gå över av sig självt- vilket det inte gjort.

 2. Du gick till läkaren som gav dig rådet att ta värktabletter som inte hjälpte utan den kroniska ryggsmärtan kom tillbaka då du slutade äta dem.
 
 3. En vän eller familjemedlem berättade för dig att alla får ryggsmärta  när de blir äldre, så det är bara att acceptera.

 4. Du har provat andra terapeuter och sjukgymnastik tidigare men inget de har sagt eller gjort hjälpte.


 5. Du har provat några övningar från Youtube som inte har hjälpt eller gjort smärtan 10x värre.

 6. Du har provat att vila på grund av smärtan men det enda som hände var att ryggen blev stelare och stramare.

 7. Du bestämde dig för att prova några omgångar med massage vilket kändes skönt och behagligt för stunden men ändrade inget på lång sikt.

Vad kan jag göra för att min ryggsmärta ska gå över snabbt?
 
Här är 4 saker du kan göra

 1. För det första måste du bestämma dig för att få hjälp. Så många väntar på att söka hjälp och tänker att värken går över med tiden, men 6 månader senare har det inte förändrats... eller så har det blivit värre

 2. Nästa steg är att göra RÄTT sorts övningar- det snabbaste sättet att få ett slut på ryggproblem är att få rätt övningar med rätt dosering av en specialistsjukgymnast. Detta hjälper till att reducera smärtan och kan få dig att komma igång och vara aktiv igen samt minskar risken att ryggsmärtan kommer tillbaka( eller gör din ryggsmärta värre som vissa övningar gör).

 3. Undvik långvarigt sittande eller vila- har du provat att resa dig från soffan efter att ha suttit still en längre stund men har svårt på grund av smärta och stelhet? Förutom att sitta längre stunder är vila det som gör din rygg stel och öm. Det som verkligen hjälper är om du får rätt övningar och behandling för din rygg så att du kan komma igång och bli aktiv så snart som möjligt.
 
 4. Få riktig "hands on" sjukgymnastik-Det är bevisat att sjukgymnastik hjälper vid ryggsmärta. Faktum är att ryggsmärta är en av de vanligaste besvären jag ser på FysioCenter. Om dina besvär stör dig i jobbet, din förmåga att vara aktiv, hotar din självständighet eller hindrar dig från att tillbringa tid med familj och vänner- så kan sjukgymnastik hjälpa dig med att komma tillbaka till det liv du förtjänar så snabbt som möjligt.
 
Om du vill veta hur du kan leva med mindre ryggsmärta genom sjukgymnastik hos FysioCenter kan du kontakta mig genom att trycka på knappen nedan.


 
 
 
Hur kan Sjukgymnastik hos FysioCenter hjälpa dig att Minska Din Ryggsmärta-inom loppet av ett par dagar

Här är några av de saker som jag kan hjälpa dig med

 1. Kan snabbt och effektivt minska smärta och stelhet- ofta inom ett par behandlingar.

 2. Hitta vad som är fel och komma till rätta med grundorsaken en gång för alla- ofta inom 30 minuter.

 3. Smärta tar mycket energi och begränsar din nattsömn- jag kan hjälpa dig till en bättre nattsömn så att du har mer energi under dagen.

 4. Försäkring om att ditt problem har blivit "löst" och "korrigerat"- och ger dig perfekta övningar för att skynda på läkningsprocessen.

 5. Kan hjälpa dig att få ett slut på den onda cirkeln med värktabletter-vilket är bra för din hälsa på lång sikt.

 6. Kan hjälpa dig att undvika operationer eller andra ingrepp i ryggen.

 7. Kan hjälpa dig att undvika besök hos läkare där du endast får värktabletter och råd om vila.

 8.Kan hjälpa dig att få möjlighet att umgås med vänner och familj- utan att smärtan ställer sig i vägen.

 9.Kan hjälpa dig att få en god nattsömn utan att du behöver vrida och vända dig för att hitta en bekväm position.

 10. Kan hjälpa dig så att du kan sitta bekvämt och gå längre än 15 minuter innan ryggen blir ond och trött eller känns som att den ska "gå av".

Helt enkelt så kan jag hjälpa dig till ett liv utan förbannelsen av kronisk ryggsmärta..
"Läs Mer Om Vad Andra Nöjda Klienter Hos FysioCenter Säger"Kopia av Aulikki_edited.jpg
"Aulikki, 60+, ont i ryggen och nacken"

"Jag har haft besvär med min nacke i flera år med ständig värk och svårt att vrida huvudet vilket blev en fara i trafiken. Jag har även besvärats av en axel som gjorde det svårt att lyfta upp barnbarn och ta på sig jacka. Min ländrygg gjorde ont vid promenader, vid bilkörning med mera..

Tack vare olika behandlingsmetoder har jag blivit helt återställd i nacken och axeln, vilket jag knappast trodde var möjligt. Ryggen har blivit märkbart bättre och jag kan gå längre sträckor i nuläget än tidigare.

Jag kan utan tvekan rekommendera FysioCenter! Det märks att Andreas är en mycket kompetent sjukgymnast. Han använder sig av olika behandlingssätt och ger enkla och effektiva övningar att göra mellan besöken.

Innan jag kom till Andreas hade jag sökt hjälp på olika ställen utan någon märkbar förbättring."
Maria-Renström-1024x576.jpg

"Maria, 40+, ont i höft och rygg"


”Jag hade gått med besvär i knäna sedan ett halvår tillbaka framförallt höger knä. Sedan smög det sig på en smärta i vänster höft som bara blev värre och värre. På grund av smärtan så hade jag svårt att gå i trappor samt rejält ont då jag skulle resa mig. När jag träffade Andreas hade jag haft ont i 6 månader.


Jag upplevde att han var mycket noggrann med undersökning innan behandlingen startade, något som är viktigt för mig då jag gärna vill förstå och veta vad som är fel. Kanske en yrkesskada då jag jobbar som sjuksköterska.


Under behandlingstiden fick jag även en sträckning i ryggen vilket gjorde det svårt att röra sig. Som tur var hade jag en tid bokad till Andreas nästa dag. Han manipulerade ryggen och efter några behandlingar var all smärta borta och jag blev helt besvärsfri!


Nu känner jag inte längre av mina besvär från knät, höft eller rygg. Det är så befriande att kunna röra sig obehindrat igen!

Andreas är varmt rekommenderad av mig! “”

bottom of page