top of page

             Nackvärk
"Så här kan du sätta stopp för Nacksmärta och Stelhet, På Ett Naturligt Sätt - Innan det blir ännu värre..."

icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
När det kommer till att hantera nacksmärta vill alla som jag träffar veta:
 
"Varför händer detta mig"?...
 
"Varför har jag fortfarande problem med nackvärk trots att jag haft detta i mer än 6 månader-kanske ännu längre"?...
Om du har smärta i nacken, känner dig öm eller stel- är det väldigt frestande att bara låta det vara och tro att det går över av sig självt. Du kanske tänker att du sovit i en "konstig position", avfärdar det med att det är "stelhet och muskelspänningar" som blir bättre med tiden, men 6 månader senare lever du fortfarande med irriterande smärta värre än vad den var tidigare.
Om det här har hänt dig, så är du inte ensam- det här hör jag dagligen. Faktum är att smärta från nacken är något av det vanligaste problemet jag stöter på i min klinik.
Låter detta som dig?
Ett annat scenario som jag ofta stöter på är att personer med ont i nacken träffar läkare som ger rådet att "ta de här värktabletterna och se hur det går".
Men detta är sällan det bästa rådet och efter 6 veckor träffar de läkaren på nytt eftersom det inte blivit bättre. Då sker ofta något i stil med att de får ännu starkare värktabletter och rådet att vila ännu MER. Detta är galenskap och förklarar varför så många människor i åldern 35+ lider av kroniska nacksmärtor.
Har detta hänt dig?
Vad är orsaken till att smärtan och värken håller i sig längre än det borde? Det är lätt att bli förvirrad när du fått höra olika förklaringar från olika människor. Många personer tvekar inte att ge råd om vad du ska göra-dessvärre är inte alla råd till nytta för dina besvär.
Ett annat problem som kan bidra till förvirring är att nackbesvär kan vara väldigt diffusa och kan exempelvis göra ont ut i axeln och många kan då tro att problemet istället kommer från axeln...
Om du inte vet vad du har att göra med kan nacksmärta vara väldigt förvirrande och många blir uppgivna och tänker att de får acceptera smärtorna som något de får "leva med" eller att "det är normalt"
Har du också det såhär?
 
 
Om du lever med Nacksmärta är här 7 anledningar till att det varar längre än vad det borde:
 
 
1. Du trodde att det skulle gå över av sig självt- vilket det inte gjort.
 2. Du gick till läkaren som gav dig rådet att ta värktabletter som inte hjälpte utan den kroniska nackvärken kom tillbaka då du slutade äta dem.
 
 3. En vän eller familjemedlem berättade för dig att alla får nacksmärta när de blir äldre, så det är bara att acceptera.
 4. Du har provat andra terapeuter och sjukgymnastik tidigare men inget de har sagt eller gjort hjälpte.
5. Du har provat några övningar från Youtube som inte har hjälpt eller gjort smärtan 10x värre.
 6. Du har provat att vila på grund av smärtan men nackvärken är fortfarande irriterande och du känner av det dagligen.
 7. Du bestämde dig för att prova några omgångar med massage vilket kändes skönt och behagligt för stunden men ändrade inget på lång sikt.
Vad kan jag göra för att min nacksmärta ska gå över snabbt?
 
Här är 4 saker du kan göra
 1. För det första måste du bestämma dig för att få hjälp. Så många väntar på att söka hjälp och tänker att värken går över med tiden, men 6 månader senare har det inte förändrats... eller så har det blivit värre
 2. Nästa steg är att göra RÄTT sorts övningar- det snabbaste sättet att få ett slut på nackproblem är att få rätt övningar med rätt dosering av en specialistsjukgymnast. Detta hjälper till att reducera smärtan och kan få dig att komma igång och vara aktiv igen samt minskar risken att nacksmärtan kommer tillbaka( eller gör din nacksmärta värre som vissa övningar gör).
 3. Undvik långvarigt sittande eller vila- har du provat att lyfta huvudet från att ha tittat på din telefon efter att ha suttit still en längre stund men upplever svårigheter på grund av smärta och stelhet? Förutom att sitta längre stunder är ofta för mycket framåtböjning det som gör din nacke stel och öm. Det som verkligen hjälper är om du får rätt övningar och behandling för din nacke så att du kan komma igång och bli aktiv så snart som möjligt.
 
 4. Få riktig "hands on" sjukgymnastik-Det är bevisat att sjukgymnastik hjälper vid nacksmärta. Faktum är att nacksmärta är ett av de vanligaste besvären jag ser på FysioCenter. Om dina besvär stör dig i jobbet, din förmåga att vara aktiv, hotar din självständighet eller hindrar dig från att tillbringa tid med familj och vänner- så kan sjukgymnastik hjälpa dig med att komma tillbaka till det liv du förtjänar så snabbt som möjligt.
 
Om du vill veta hur du kan leva med mindre nacksmärta genom sjukgymnastik hos FysioCenter kan du kontakta mig genom att trycka på knappen nedan.
 
 
Hur kan Sjukgymnastik hos FysioCenter hjälpa dig att Minska Din Nacksmärta?
Här är några av de saker som jag kan hjälpa dig med
 1. Kan snabbt och effektivt minska smärta och stelhet- ofta inom ett par behandlingar.
 2. Hitta vad som är fel och komma till rätta med grundorsaken en gång för alla- ofta inom 30 minuter.
 3. Smärta tar mycket energi och begränsar din nattsömn- jag kan hjälpa dig till en bättre nattsömn så att du har mer energi under dagen.
 4. Försäkring om att ditt problem har blivit "löst" och "korrigerat"- och ger dig perfekta övningar för att skynda på läkningsprocessen.
 5. Kan hjälpa dig att få ett slut på den onda cirkeln med värktabletter-vilket är bra för din hälsa på lång sikt.
 6. Kan hjälpa dig att undvika operationer eller andra ingrepp i ryggen.
 7. Kan hjälpa dig att undvika besök hos läkare där du endast får värktabletter och råd om vila.
 8.Kan hjälpa dig att få möjlighet att umgås med vänner och familj- utan att smärtan ställer sig i vägen.
 9.Kan hjälpa dig att få en god nattsömn utan att du behöver vrida och vända dig för att hitta en bekväm position.
 10. Kan hjälpa dig så att du kan sitta bekvämt och gå längre än 15 minuter innan nacken blir smärtsam och trött eller känns som att den ska "gå av".
Helt enkelt så kan jag hjälpa dig till ett liv utan daglig, irriterande och kronisk nacksmärta..

"Läs Mer Om Vad Andra Nöjda Klienter Hos FysioCenter Säger"

"Anders, 50+, ont i nacken"

"Jag hade periodvis väldigt hög smärta i vänster arm framför allt i överarmen som kom och gick hela tiden.  Värst var det när man satt ner. Jag hade hört talas om att det fanns en sjukgymnast på F&S där jag går och ringde och bokade en tid hos FysioCenter.

 

Träffade sjukgymnasten Andreas Silfverstrand som konstaterade att det var en kota i nacken som orsakade smärtan i armen. Han behandlade den och gav mig även lite övningar jag skulle göra hemma. Redan efter andra träffen började jag bli bättre och efter ytterligare några behandlingar var jag helt återställd!

 

Nu håller han på och behandlar mina hälsenor som jag har haft besvär med i snart 2 år med stötvågsbehandling och övningar och jag känner mig nästintill besvärsfri..

 

Jag kan verkligen rekommendera FysioCenter och Andreas..”

Anders-Johansson-e1454531175868.jpg
bottom of page