top of page

             Knäsmärta

"Så Här Kan Du Få Ett Slut På Din Dagliga, Kroniska och Irriterande Knäsmärta, Utan Att Behöva Äta Värktabletter, Utan Injektioner Eller Att Behöva Använda Knäskydd..."

icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
Om du lever med dåliga knän som är smärtsamma och ömma- är det väldigt lätt att tro att det "kommer med åldern", att det är "lite slitet" eller att det är något som kommer gå över av sig självt.

Du kan inte riktigt sätta fingret på varför du har knäsmärta men det verkar inte bli bättre!

Om det här har hänt dig så är du inte ensam-jag hör det här dagligen på min klinik. Faktum är att knäsmärta är en av de vanligaste besvären som personer har problem med.

När det kommer till knäsmärta är några av de vanligaste frågorna folk vill ha svar på:

Varför händer detta mig?
 
eller
 
Varför har jag fortfarande ont i knät och varför det inte blir bättre trots att jag haft detta i 6 månader-ibland längre?

Många personer med knäsmärta tänker att det eventuellt kommer minska för att sedan försvinna med tiden. Att de ska vakna upp en morgon och att knävärken på ett "magiskt" sätt är försvunnen...Men 6 månader senare har du fortfarande problem med knäna-ofta värre än vad det var tidigare.

Låter detta som dig?

Ett annat scenario som ofta inträffar är att personer med knäsmärta går till läkare och det enda som händer är att de får smärtstillande tabletter och rådet att vila och komma tillbaka 6 veckor senare om det "inte blivit bättre"- men 6 veckor senare har besvären inte blivit bättre och de får ännu mer och starkare värktabletter och möjligtvis ett tips om att använda ett knäskydd. Kanske skickar de dig på en röntgen som visar på artros i knät, (vilket sällan är orsaken till din smärta). Du kanske får lindring av värktabletter men de ger ingen långvarig effekt och du kan fortfarande inte göra det du vill.

 
Har detta hänt dig?

Vad är orsaken till att smärtan och värken håller i sig längre än det borde? Det är lätt att bli förvirrad när du fått höra olika förklaringar från olika människor. Många personer tvekar inte att ge råd om vad du ska göra-dessvärre är inte alla råd till nytta för dina besvär.
Kanske tror du att dina axelbesvär började efter att du lyft konstigt eller sovit i någon konstig position-i själva verket kan det vara åratal av felaktig träning, avsaknad av träning eller dåliga vanor som ligger bakom och lyftet eller din sov-position är EFFEKTEN av det.

Om du inte vet vad du har att göra med kan knäsmärtor vara väldigt förvirrande och många blir uppgivna och tänker att de får acceptera värken som något de får "leva med" eller att "det är normalt" för din ålder.

Har du också det såhär?


Om du lever med knäsmärta är här 7 anledningar till att det varar längre än vad det borde:


1. Du trodde att det skulle gå över av sig självt- vilket det inte gjort. 

2. Du gick till läkaren som gav dig rådet att ta värktabletter som inte hjälpte utan den kroniska knäsmärtan kom tillbaka då du slutade äta dem.
  

3. En vän eller familjemedlem berättade för dig att alla får knäsmärta när de blir äldre, så det är bara att acceptera.
 

4. Du har provat andra terapeuter och sjukgymnastik tidigare men inget de har sagt eller gjort hjälpte.
 

5. Du har provat några övningar från Youtube som inte har hjälpt eller gjort smärtan 10x värre.
 

6. Du har provat att vila på grund av smärtan men det enda som hände var att knät blev stelare och stramare än vad det var tidigare.
 

7. Du bestämde dig för att prova några omgångar med massage vilket kändes skönt och behagligt för stunden men ändrade inget på lång sikt.


Detta kan skapa en förvirring och frustration vilket gör att du kanske helt enkelt "ger upp" och finner dig i din situation och du väntar och helt plötsligt kan det ha gått månader eller år från det att dina besvär började..


Har du också det såhär?


Vad kan jag göra för att min axelsmärta ska gå över? 

Här är 4 saker du kan göra 

1. För det första måste du bestämma dig för att få hjälp. Så många väntar på att söka hjälp och tänker att värken går över med tiden, men 6 månader senare har det inte förändrats... eller så har det blivit värre 

2. Nästa steg är att göra RÄTT sorts övningar- det snabbaste sättet att få ett slut på axelbesvär är att få rätt övningar med rätt dosering av en specialistsjukgymnast. Detta hjälper till att reducera smärtan och kan få dig att komma igång och vara aktiv igen samt minskar risken att knäsmärtan kommer tillbaka( eller gör din knäsmärta värre som vissa övningar gör). 

3. Undvik inaktivitet- Du kanske tänker att det bästa för ditt knä är att vila. Tyvärr är det bland det sämsta du kan göra. Oftast kan det kännas bättre för stunden men när du börjar använda knät kommer smärtan tillbaka. Du kanske har provat att resa dig från soffan bara för att känna att knät nästan "viker" sig. Musklerna runt knät mår bra av aktivitet, det gäller bara hitta en lagom belastningsnivå vilket en specialistsjukgymnast kan hjälpa dig med.  

4. Få riktig "hands on" sjukgymnastik-Det är bevisat att sjukgymnastik hjälper vid knäsmärta. Faktum är att knäsmärta är ett av de vanligaste besvären jag ser på FysioCenter. Om dina besvär stör dig i jobbet, din förmåga att vara aktiv, hotar din självständighet eller hindrar dig från att tillbringa tid med familj och vänner- så kan sjukgymnastik hjälpa dig med att komma tillbaka till det liv du förtjänar så snabbt som möjligt.

Om du vill veta hur du kan leva med mindre knäsmärta genom sjukgymnastik hos FysioCenter kan du kontakta mig genom att trycka på knappen nedan.Hur kan Sjukgymnastik hos FysioCenter
hjälpa dig att Minska Din Knäsmärta? 


1. Kan snabbt och effektivt minska smärta och stelhet- ofta inom ett par behandlingar.
 

2. Hitta vad som är fel och komma till rätta med grundorsaken en gång för alla- ofta inom 30 minuter.
 

3. Smärta tar mycket energi och begränsar din nattsömn- jag kan hjälpa dig till en bättre nattsömn så att du har mer energi under dagen.
 

4. Försäkring om att ditt problem har blivit "löst" och "korrigerat"- och ger dig perfekta övningar för att skynda på läkningsprocessen.
 

5. Kan hjälpa dig att få ett slut på den onda cirkeln med värktabletter-vilket uppenbarligen är bra för din hälsa på lång sikt.
 

6. Kan hjälpa dig att undvika komplicerade och smärtsamma operationer av knät(vilket oftast inte behövs).
 

7. Kan hjälpa dig att undvika besök hos läkare där du endast får värktabletter och råd om vila.
 

8.Kan hjälpa dig att få möjlighet att hålla igång med din träning eller aktiviteter som du inte kan göra nu.
 

9.Kan hjälpa dig att fungera i vardagen utan att behöva använda ett knäskydd.


10. Kan hjälpa dig så att du kan klara av vardagsaktiviteter som att ta en promenad eller gå i trappor.


"Läs Mer Om Vad Andra Nöjda Klienter Hos FysioCenter Säger"
Clas-Kilström-1024x576.jpg

"Claes, 60+, ont i knä"

Jag heter Claes och har under en längre tid haft värk med plötslig och huggande smärta i vänster knä. Jag motionerar regelbundet (2 till 3 gånger i veckan) med kultis- dans.

Men då värken i knät var som värst fick jag lov att avbryta dansandet och jag hade även svårt att gå utan smärta. Smärtan påverkade mig även nattetid då jag vaknade med smärta om jag låg med knäna ihop.


Jag fick rekommendation att ringa till Andreas där jag redan dagen efter fick tid för undersökning, och behandling.


Efter behandlingar med bland annat laser av knät kunde jag återuppta dansandet och nu är mitt knä så pass bra att jag kan motionera och dansa som tidigare 3 gånger i veckan. Den tidigare smärtan i knät är helt borta.


Jag kan på det varmaste rekommendera Andreas Silfverstrand på FysioCenter  för bra och proffsig behandling samt mottagning.

bottom of page