top of page

"Hur Du Kan Få Ett Slut På Din Höftsmärta På Ett   Naturligt Sätt Utan Att Behöva Äta Värktabletter   Eller Riskera Onödig Operation..."

icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
Om du upplever besvär från din höft är det lätt att tro att det kommer att försvinna av sig självt. Du kanske inte upplevde din höftsmärta som så besvärande till en början men nu har det förvärrats och hindrar dig från att vara aktiv och göra det du tycker om. Kanske känner du igen följande besvär?

-Du har svårigheter att belasta höften efter att du suttit still. 

-Du har en huggande smärta runt höften som gör ont vid belastning. 

-Du kanske inte har ont men upplever en stelhet som hindrar dig från att använda höften fullt ut.

-Du kan inte ligga på sidan på grund av smärta från höften vilket stör din nattsömn.

-Du kan inte träna som du vill på grund av smärta och stelhet.

Låter detta som dig? 

Känner du igen detta så är du inte ensam-detta är något som jag ser dagligen på min klinik. Faktum är att detta är ett av de vanligaste problemen som personer söker för hos FysioCenter. När det kommer till att leva med höftsmärta vill alla gärna veta följande: 

"Varför händer detta mig? 

...eller  

Varför lider jag fortfarande av fotsmärta trots att jag stått ut med det i 6 månader(eller ännu mer)?

De flesta personer som får ont i foten tänker att det kommer att gå över av sig självt. Att de en morgon ska vakna upp och på något "magiskt" vis ska smärtan vara borta och allt ska bli som tidigare...Men 6 månader senare har de fortfarande ont i foten-oftast är det ännu värre än vad det var tidigare.

Ett vanligt scenario som jag ofta stöter på är att personer med ont i foten träffar läkare som ger rådet att "ta de här värktabletterna och se hur det går". Tyvärr är detta sällan det bästa rådet och efter 6 veckor träffar de läkaren på nytt eftersom det inte blivit bättre. Då sker ofta något i stil med att de får ännu starkare värktabletter och rådet att vila ännu MER. Möjligen skickar de dig på en vanlig slätröntgen som visar på artros,( vilket ytterst sällan är orsaken bakom din fotsmärta). Detta är galenskap och förklarar varför så många människor i åldern 35+ lider av kronisk höftsmärta. 

Något som också kan vara förvirrande är att höftsmärta kan komma från ryggen vilket kan försvåra att komma till rätt diagnos. Detsamma gäller också omvänt att höftsmärta kan stråla upp i ryggen vilket visar på hur komplicerat höftbesvär kan vara.
Har detta hänt dig? 

Vad är orsaken till att smärtan och värken håller i sig längre än det borde? Det är lätt att bli förvirrad när du fått höra olika förklaringar från olika människor. Många personer tvekar inte att ge råd om vad du ska göra-dessvärre är inte alla råd till nytta för dina besvär. 

Kanske tror du att dina höftbesvär började efter att du ansträngt höften eller gått för mycket men i själva verket kan det vara åratal av felaktig träning, avsaknad av träning eller dåliga vanor som ligger bakom och överbelastningen är EFFEKTEN av det. 

Om du inte vet vad du har att göra med kan höftsmärta vara väldigt förvirrande och många blir uppgivna och tänker att de får acceptera värken som något de får "leva med" eller att "det är normalt" för din ålder.

Har du också det såhär?


Om du lever med höftsmärta är här 7 anledningar till att det varar längre än vad det borde:

1. Du trodde att det skulle gå över av sig självt- vilket det inte gjort. 

2. Du gick till läkaren som gav dig rådet att ta värktabletter som inte hjälpte utan den kroniska höftsmärtan kom tillbaka då du slutade äta dem. 

 3. En vän eller familjemedlem berättade för dig att alla får ont i höften när de blir äldre, så det är bara att acceptera. 

4. Du har provat andra terapeuter och sjukgymnastik tidigare men inget de har sagt eller gjort hjälpte. 

5. Du har provat några övningar från Youtube som inte har hjälpt eller gjort smärtan 10x värre.  

6. Du har provat att vila på grund av smärtan men det enda som hände var att höften blev stelare och stramare. 

7. Du bestämde dig för att prova massage men det gjorde ingen skillnad för dina höftbesvär.

Detta kan skapa en förvirring och frustration vilket gör att du kanske helt enkelt "ger upp" och finner dig i din situation och du väntar och helt plötsligt kan det ha gått månader eller år från det att dina besvär började..

Vad kan jag göra för att min höftsmärta ska gå över? 

Här är 4 saker du kan göra 

1. För det första måste du bestämma dig för att få hjälp. Så många väntar på att söka hjälp och tänker att värken går över med tiden, men 6 månader senare har det inte förändrats... eller så har det blivit värre 

2. Nästa steg är att göra RÄTT sorts övningar- det snabbaste sättet att få ett slut på höftbesvär är att få rätt övningar med rätt dosering av en specialistsjukgymnast. Detta hjälper till att reducera smärtan och kan få dig att komma igång och vara aktiv igen samt minskar risken att höftsmärtan kommer tillbaka( eller gör din höftsmärta värre som vissa övningar gör). 

3. Undvik inaktivitet- Du kanske tänker att det bästa för din höft är att vila. Tyvärr är det bland det sämsta du kan göra. Oftast kan det kännas bättre för stunden men när du börjar använda höften kommer smärtan tillbaka. Musklerna runt höften mår bra av aktivitet, det gäller bara hitta en lagom belastningsnivå vilket en specialistsjukgymnast kan hjälpa dig med.  

4. Få riktig "hands on" sjukgymnastik-Det är bevisat att sjukgymnastik hjälper vid höftbesvär. Faktum är att höftsmärta är ett av de vanligaste besvären jag ser på FysioCenter. Om dina besvär stör dig i jobbet, din förmåga att vara aktiv, hotar din självständighet eller hindrar dig från att tillbringa tid med familj och vänner- så kan sjukgymnastik hjälpa dig med att komma tillbaka till det liv du förtjänar så snabbt som möjligt.

Om du vill veta hur du kan leva med mindre fotsmärta genom sjukgymnastik hos FysioCenter kan du kontakta mig genom att trycka på knappen nedan


Hur kan Sjukgymnastik hos FysioCenter hjälpa dig att Minska Din Höftsmärta? 

1. Kan snabbt och effektivt minska smärta och stelhet- ofta inom ett par behandlingar. 

2. Hitta vad som är fel och komma till rätta med grundorsaken en gång för alla- ofta inom 30 minuter. 

3. Smärta tar mycket energi och begränsar din nattsömn- jag kan hjälpa dig till en bättre nattsömn så att du har mer energi under dagen. 

4. Försäkring om att ditt problem har blivit "löst" och "korrigerat"- och ger dig perfekta övningar för att skynda på läkningsprocessen. 

5. Kan hjälpa dig att få ett slut på den onda cirkeln med värktabletter-vilket är bra för din hälsa på lång sikt.
 

6. Kan hjälpa dig att undvika operationer av höften (vilket oftast inte behövs). 

7. Kan hjälpa dig att undvika besök hos läkare där du endast får värktabletter och råd om vila. 

8.Kan hjälpa dig att få möjlighet att hålla igång med din träning eller aktiviteter som du inte kan göra nu.

 9.Kan hjälpa dig att använda vanliga skor utan att behöva vara orolig för att smärtan ska hindra dig. 

10. Kan hjälpa dig så att du kan klara av vardagsaktiviteter som att gå i en trappa utan att det känns som höften "ger vika".

Helt enkelt så kan jag hjälpa dig att leva ett aktivt liv utan begränsningar och bli fri från daglig och irriterande höftsmärta.
"Läs Mer Om Vad Andra Nöjda Klienter Hos FysioCenter Säger"
Patric-Nilsson-1024x576.jpg

"Patric, 40+, ont i höften"

"Jag leder spinningpass på Friskis och Svettis. Under våren och sommaren 2015 ägnade jag mig åt landsvägscykling till stor del på min lediga tid. Sammanlagt blev det cirka 600 mil på vägarna i Skaraborg. Målet var at cykla motionsloppet Treberg i September.

I kölvattnet av Treberg tvingades jag till ett uppehåll på en månad pga av diverse infektioner. När höstsäsongen startade på Fiskis&Svettis drabbades jag av inflammationer i mina muskelfästen i höften.

Problemen innebar att jag i princip bara kunde spinna en gång i veckan, dessutom påverkades sömnen mycket negativt.

 

Verksamhetschefen på Fiskis&Svettis, Susann, tipsade mig om Andreas. Redan efter några behandlingar kombinerat med övningar märktes en betydlig förbättring. Jag är i princip problemfri idag och sover bra på nätterna. Jag kan dessutom träna fullt ut med både cykling och löpning.

 

Kan verkligen rekommendera behandlingen hos Andreas på FysioCenter..

bottom of page