top of page

"Hur Du Kan Få Ett Slut På Din Fotsmärta På Ett Naturligt Sätt, Utan Att Behöva Äta Värktabletter Eller Träffa Läkare..."

icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
icons8-sad-50_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
2098705_edited_edited_edited.png
Om du upplever besvär från din fot är det lätt att tro att det kommer att försvinna av sig självt. Du kanske inte upplevde din fotsmärta som så besvärande till en början men nu har det förvärrats och hindrar dig från att vara aktiv och göra det du tycker om. Kanske känner du igen följande besvär?

-Du har svårigheter att gå på foten efter att du suttit still
 
-Du har en huggande smärta runt hälen som gör ont vid varje steg.
 
-Du kanske inte har ont men upplever en stelhet som hindrar dig från att använda foten fullt ut.

-Du kan inte ha vilka skor som helst på grund av smärta i hälen.

-Du kan inte träna som du vill på grund av smärta och stelhet.

Låter detta som dig?
 
Känner du igen detta så är du inte ensam-detta är något som jag ser dagligen på min klinik. Faktum är att detta är ett av de vanligaste problemen som personer söker för hos FysioCenter. När det kommer till att leva med fotsmärta vill alla gärna veta följande:
 
"Varför händer detta mig?
 
...eller 
 
Varför lider jag fortfarande av fotsmärta trots att jag stått ut med det i 6 månader(eller ännu mer)?

De flesta personer som får ont i foten tänker att det kommer att gå över av sig självt. Att de en morgon ska vakna upp och på något "magiskt" vis ska smärtan vara borta och allt ska bli som tidigare...Men 6 månader senare har de fortfarande ont i foten-oftast är det ännu värre än vad det var tidigare.

Ett vanligt scenario som jag ofta stöter på är att personer med ont i foten träffar läkare som ger rådet att "ta de här värktabletterna och se hur det går". Tyvärr är detta sällan det bästa rådet och efter 6 veckor träffar de läkaren på nytt eftersom det inte blivit bättre. Då sker ofta något i stil med att de får ännu starkare värktabletter och rådet att vila ännu MER.
Möjligen skickar de dig på en vanlig slätröntgen som visar på artros,( vilket ytterst sällan är orsaken bakom din fotsmärta). Detta är galenskap och förklarar varför så många människor i åldern 40+ lider av kronisk fotsmärta.

Har detta hänt dig?
 
Vad är orsaken till att smärtan och värken håller i sig längre än det borde? Det är lätt att bli förvirrad när du fått höra olika förklaringar från olika människor.
Många personer tvekar inte att ge råd om vad du ska göra-dessvärre är inte alla råd till nytta för dina besvär.
Kanske tror du att dina fotbesvär började efter att du ansträngt foten eller gått för mycket men i själva verket kan det vara åratal av felaktig träning, avsaknad av träning eller dåliga vanor som ligger bakom och överbelastningen är EFFEKTEN av det. 
Om du inte vet vad du har att göra med kan fotsmärta vara väldigt förvirrande och många blir uppgivna och tänker att de får acceptera värken som något de får "leva med" eller att "det är normalt" för din ålder.

Har du också det såhär?

Om du lever med fotsmärta är här 7 anledningar till att det varar längre än vad det borde
 
1. Du trodde att det skulle gå över av sig självt- vilket det inte gjort. 

2. Du gick till läkaren som gav dig rådet att ta värktabletter som inte hjälpte utan den kroniska fotsmärtan kom tillbaka då du slutade äta dem.
  

3. En vän eller familjemedlem berättade för dig att alla får ont i foten när de blir äldre, så det är bara att acceptera.
 

4. Du har provat andra terapeuter och sjukgymnastik tidigare men inget de har sagt eller gjort hjälpte.
 

5. Du har provat några övningar från Youtube som inte har hjälpt eller gjort smärtan 10x värre.
 
 
6. Du har provat att vila på grund av smärtan men det enda som hände var att foten blev stelare och stramare. 

7. Du bestämde dig för att prova inlägg i skorna men det gör ingen skillnad för dina fotbesvär.

Detta kan skapa en förvirring och frustration vilket gör att du kanske helt enkelt "ger upp" och finner dig i din situation och du väntar och helt plötsligt kan det ha gått månader eller år från det att dina besvär började..

Vad kan jag göra för att min fotsmärta ska gå över? 
 
Här är 4 saker du kan göra 

1. För det första måste du bestämma dig för att få hjälp. Så många väntar på att söka hjälp och tänker att värken går över med tiden, men 6 månader senare har det inte förändrats... eller så har det blivit värre 

2. Nästa steg är att göra RÄTT sorts övningar- det snabbaste sättet att få ett slut på fotbesvär är att få rätt övningar med rätt dosering av en specialistsjukgymnast. Detta hjälper till att reducera smärtan och kan få dig att komma igång och vara aktiv igen samt minskar risken att fotsmärtan kommer tillbaka( eller gör din fotsmärta värre som vissa övningar gör).

 3. Undvik inaktivitet- Du kanske tänker att det bästa för din fot är att vila. Tyvärr är det bland det sämsta du kan göra. Oftast kan det kännas bättre för stunden men när du börjar använda foten kommer smärtan tillbaka. Musklerna runt foten mår bra av aktivitet, det gäller bara hitta en lagom belastningsnivå vilket en specialistsjukgymnast kan hjälpa dig med. 

 4. Få riktig "hands on" sjukgymnastik-Det är bevisat att sjukgymnastik hjälper vid fotbesvär. Faktum är att fotsmärta är ett av de vanligaste besvären jag ser på FysioCenter. Om dina besvär stör dig i jobbet, din förmåga att vara aktiv, hotar din självständighet eller hindrar dig från att tillbringa tid med familj och vänner- så kan sjukgymnastik hjälpa dig med att komma tillbaka till det liv du förtjänar så snabbt som möjligt.


Om du vill veta hur du kan leva med mindre fotsmärta genom sjukgymnastik hos FysioCenter kan du kontakta mig genom att trycka på knappen nedan.

Hur kan Sjukgymnastik hos FysioCenter hjälpa dig att Minska Din Fotsmärta? 

1. Kan snabbt och effektivt minska smärta och stelhet- ofta inom ett par behandlingar.
 

2. Hitta vad som är fel och komma till rätta med grundorsaken en gång för alla- ofta inom 30 minuter.
 

3. Smärta tar mycket energi och kan påverka din nattsömn- jag kan hjälpa dig till en bättre sömn så att du har mer energi under dagen.
 

4. Försäkring om att ditt problem har blivit "löst" och "korrigerat"- och ger dig perfekta övningar för att skynda på läkningsprocessen.


 5. Kan hjälpa dig att få ett slut på den onda cirkeln med värktabletter-vilket är bra för din hälsa på lång sikt. 

6. Kan hjälpa dig att undvika operationer av foten (vilket oftast inte behövs).
 

7. Kan hjälpa dig att undvika besök hos läkare där du endast får värktabletter och råd om vila.
 

8.Kan hjälpa dig att få möjlighet att hålla igång med din träning eller aktiviteter som du inte kan göra nu.
 

9.Kan hjälpa dig att använda vanliga skor utan att behöva vara orolig för att smärtan ska hindra dig.
 

10. Kan hjälpa dig så att du kan klara av vardagsaktiviteter som att gå i en trappa utan att det känns som foten "viker" sig.


Helt enkelt så kan jag hjälpa dig att leva ett aktivt liv utan begränsningar och bli fri från daglig och irriterande fotsmärta


"Läs Mer Om Vad Andra Nöjda Klienter Hos FysioCenter Säger"

 
Fredrik_edited.jpg
" Fredrik, 40+, ont i hälsena"

" Allt där jag belastade hälsenan gjorde att jag fick ont. Kunde inte utöva sporter där löpning krävdes vilket innefattar alla bollsporter! Försökte jag mig ändå på något av detta så blev hälsenan inflammerad och det gjorde fruktansvärt ont bara att gå efter detta i ett par veckor.

Efter behandling och träningsprogram kan jag nu belasta hälsenan fullt ut med löpning. Hälsenan känns elastisk och det är en helt annan stuns i den, förut var den bara stel och öm!

Jag har bara positiva saker att säga om Fysiocenter" Trodde på allvar att jag skulle få leva med min ömma och onda hälsena då jag haft besvären i flera år men på bara några månader känns den helt bra!"
bottom of page